Falugondnok - papos

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Önkormányzat > Inézmények
 
 
 
 
 
 
 
 


TÁJÉKOZTATÁS

 
Papos Község Önkormányzat tájékoztatja a T. Lakosságot, hogy 2022. évtől új közfeladatot ellátó szerv működik a településen.
 
Falugondnoki Szolgálat
 
· hivatalos neve: Papos Község Falugondnoki Szolgálata
· A falugondnok neve: Nagy Attila György 
· székhelye, postai címe: 4338 Papos, István király u. 4.
· telefon- és telefaxszáma: 06-30/2758228
· elektronikus levélcím
· honlapja:
· ügyfélszolgálatának elérhetőségei:

   - Levelezési cím: 4338 Papos, István király u.4.
   - Telefon: 06/44/500-361
   - Fax: 06/44500-149
 
 
 
Papos Község Önkormányzat tájékoztatja a T. Lakosságot, hogy 2022.  évtől új közfeladatot ellátó szerv működik a településen.
Nagy változás kezdődött a falugondnoki szolgálat indulásával a szociális és közösségi életünkben. Milyen előnyöket jelent ez a polgárok számára?

A szolgáltatás célja: "Az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása."

Gyakorlati nyelvre lefordítva: a falugondnok személyében, Nagy Attila György térítésmentesen és kortól függetlenül, közreműködik a lakosok igényeinek minél teljesebb kielégítésében, az alábbi területeken:

A falugondnok a szakmai program alapján a következő feladatokat látja el:
Közvetlen, személyes szolgáltatások keretében:
-        alap feladatok:
§  közreműködés az étkeztetésben
§  közreműködés a házi segítségnyújtásban
§  közreműködés a közösségi és szociális információk szolgáltatásában
§  az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás biztosítása (háziorvosi rendelésre, egyéb egészségügyi intézménybe szállítás)
§  egyéb gyermekszállítás.
-        kiegészítő feladatok:
§  nyea közösségi, művelődési, sport- és szabadidős tevékenységek szervezése, segítése,
§  egyéni hivatalos ügyek intézésének segítése, lakossági igények továbbítása,
§  egyéb lakossági szolgáltatások
Biztosítja az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutást. Szállítja a beutalóval rendelkező betegeket az egészségügyi intézményekbe, illetve a háziorvoshoz.
A szállítás körzethatárhoz kötött, azokat az egészségügyi intézményeket jelenti, amelyeket a paposi lakosok általánosságban beutalóval látogatnak: Nyíregyházi-, Fehérgyarmati-, Mátészalkai-, és a Baktalórántházi egészségügyi intézmények.
Abban az esetben, ha az igénylő rendszeres ellátásra szorul nem áll módunkban a szolgáltatást biztosítani. (A betegszállítás lehetőségét kell igénybe venni.)  

Közreműködik a gyógyászati segédeszközök beszerzésénél és heti egy alkalommal (pénteken) intézi a receptek kiváltását abban az esetben, ha az igénybevevő a házisegítségnyújtás alapszolgáltatást nem veszi igénybe. 

Az idősek    számára   házhoz   szállítja  az  ebédet és segít megszervezni a kisebb házkörüli munkálatok elvégzését, háztartási gépek, eszközök javítását.

Figyelemmel   kíséri  a lakosok    életkörülményeinek   változását,    erről segítő szándékkal, információt közvetít.

Támogatást   nyújt   az    egyéni hivatalos ügyek papír alapú,  indokolt esetben (pl: idős kor, rokkantság, egyedül élés stb.) szállítással való intézésénél. Továbbítja  a lakossági igényeket, észrevételeket az önkormányzat felé.

Segítséget nyújt a lakosoknak a tartós fogyasztási   cikkek   beszerzésénél,  szállításánál és a szervízelésénél is.

Április hónaptól minden csütörtökön úgy nevezett "Vásárlási-napot" biztosít. A lakosoknak kell telefonon jelezni az érdeklődést és létszám esetén (maximum 8 fő/hét) meglátogathatják a "Mátészalkai piacokat üzleteket”.

Új szolgáltatás a falugondnoki tevékenység. A  falugondnok és a lakosok is tanulják  az  első időszakban, hogyan kell élni a lehetőséggel.
Fontos szem előtt tartani, hogy nem "ingyen taxi szolgáltatásról" beszélünk, hanem egy olyan szolgáltatásról, amelyet a rászorulók vehetnek igénybe.

Kérem, legyenek türelemmel, megértéssel és egykettőre kialakul a jó gyakorlat.

Meggyőződésem, hogy főleg a szépkorú és beteges, de valamennyi lakos számára is elősegíti a mindennapi élet szervezését.
Az eddig is megszokott kéréseket, illetve minden problémát, aminek megoldásában segítséget szeretnének, az   új helyzetnek   megfelelően    a falugondnok    felé jelezzék. Segítőkészen és munkaköri leírásának megfelelő hozzáállással készül a feladatra.

A falugondnok elérhetősége:
Telefonszám:06-30/2758228
E-mail cím: paposph@gmail.com

A falugondnoki tevékenység területén minden szolgáltatás térítésmentes.
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz