EFOP_inverz - Papos község

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

EFOP_inverz

Önkormányzat > Pályázatok
 
 
 
 
TÁJÉKOZTATÓ
 
 
Az EFOP-1.5.3-16-2017-00022 azonosító számú
 
’’HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE VAJÁN ÉS TÉRSÉGÉBEN”
 
 
 
című pályázat keretében megvalósuló klubfoglalkozások az alábbi időpontokban kerülnek megtartásra:
 
 
„Gazdálkodj okosan” klub: 2020.06.23. (kedd) 17.00
Helyszín: Közösségi Ház 4338 Papos Petőfi utca 12.
 
Ifjúsági klub: 2020.06.24. (szerda) 17.00
Helyszín: Közösségi Ház 4338 Papos Petőfi utca 12.
 
Foci klub: 2020. 06.25. (csütörtök) 17.00
Helyszín: Sportpálya 4338 Papos István király utca 4.   
   
 
 
 
Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!
 
 
 
 
                                                                      
,, Humán szolgáltatások fejlesztése Vaján és térségében ”
EFOP-1.5.3-16-2017-00022
PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA
Kedvezményezett neve: Vaja Város Önkormányzata
Támogatás összege: 245 669 690 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
A projekt befejezési dátuma: 2022. 02. 28.
 
A projektet Vaja Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető, Nyírcsaholy Község Önkormányzat, Jármi Község Önkormányzat, Nyírparasznya Község Önkormányzat és Papos Község Önkormányzat konzorciumi partnerek együttműködésével valósítja meg.
Alapvető cél, hogy a lakossága számára innovatív szolgáltatásokat tegyünk hozzáférhetővé a hosszú távú, jól célzott, eredményorientált programjainkkal, összhangban a települések igényeivel. A területi hátrányok mérséklését eredményezi mindez, továbbá hozzájárul egy megfelelő jövőkép kialakulásához.
 A pályázat átfogó céljai a társadalmi felzárkózás érdekében, a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása,  helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása.
A projekt specifikus céljai a humán közszolgáltatások szakemberellátottságának fejlesztését szolgáló ösztönző programok megvalósítása. A hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó aktív korú emberek foglalkoztathatóságának javítását támogató szolgáltatáscsomagok kialakítása, megerősítése. A helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítése. A települési életminőség javítása, a vidék megtartó képességének fejlesztése, valamint az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatása. A hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságának növelése, aktív munkaerőpiaci eszközökben való részesedésének és munkaerőpiacon való megjelenésének elősegítése, integrált foglalkoztathatóságot támogató rendszer kialakítása. A vidék megtartó képességének erősítése, valamint az ezzel kapcsolatos értékközvetítés támogatása. A kultúrák közötti párbeszéd erősítése.
A beavatkozási területek:
- Társadalmi felzárkózás,
- A család társadalmi szerepének a megerősítése,
- Egészségfejlesztés, prevenció,
- Köznevelés minőségének fejlesztése, kiemelten az iskolaelhagyás csökkentése,
- A munkaerő-piaci változásokhoz való alkalmazkodás
- Utánpótlás mennyiségi és minőségi megerősítése a humán szolgáltatásokban és kutatásfejlesztésben.
A projekt elemei:
-Főállású szakemberek foglalkoztatása.
-Megbízással foglalkoztatott szakemberek bevonása a projektelemek megvalósításába a fejlesztések érdekében.
-Egyéni fejlesztési tervek elkészítése, és az eredmények figyelembe vételével új szolgáltatások kidolgozása, bevezetése.
-A települések fiatalokat megtartó támogatások bevezetése.
-Programok, rendezvények, klubok bevezetése, rendszeresítése.
-Generációk és kultúrák közötti eltérések kezelésére érzékenyítő programok szervezése.
-Prevenciós célzattal egészségügyi szűrések, előadások szervezése.
-Olyan szolgáltatások bevezetése, amelyeket jogszabály ugyan nem ír elő, de a lakosság részéről igényként felmerültek.
-Képzések
-Intézményközi együttműködések erősítése.
 
A projekt megvalósításának ideje: 2020.03.01.-2022.02.28.
További információ kérhető:
Tisza Sándor - Polgármester
E-mail: polgarmestervaja@gmail.com
 
2020/03/25
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY          
 
HUMÁN SZOLGÁLTATÁSK FEJLESZTÉSE VAJÁN ÉS TÉRSÉGÉBEN
Az EFOP-1.5.3-16-2017-00022 azonosító számmal nyilvántartott Támogatási Szerződéssel Vaja Város Önkormányzata 245,670 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság jóvoltából, melyhez a forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.
Vaja Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető, Nyírcsaholy Község Önkormányzat, Jármi Község Önkormányzat, Nyírparasznya Község Önkormányzat és Papos Község Önkormányzat konzorciumi partnerek együttműködésével valósítja meg. Alapvető cél, hogy a lakossága számára innovatív szolgáltatásokat tegyünk hozzáférhetővé a hosszú távú, jól célzott, eredményorientált programjainkkal, összhangban a települések igényeivel. A területi hátrányok mérséklését eredményezi mindez, továbbá hozzájárul egy megfelelő jövőkép kialakulásához. A pályázat átfogó céljai a társadalmi felzárkózás érdekében, a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása,  helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása. A projekt specifikus céljai a humán közszolgáltatások szakemberellátottságának fejlesztését szolgáló ösztönző programok megvalósítása. A hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó aktív korú emberek foglalkoztathatóságának javítását támogató szolgáltatáscsomagok kialakítása, megerősítése. A helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítése. A települési életminőség javítása, a vidék megtartó képességének fejlesztése, valamint az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatása. A hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságának növelése, aktív munkaerőpiaci eszközökben való részesedésének és munkaerőpiacon való megjelenésének elősegítése, integrált foglalkoztathatóságot támogató rendszer kialakítása. A vidék megtartó képességének erősítése, valamint az ezzel kapcsolatos értékközvetítés támogatása. A kultúrák közötti párbeszéd erősítése.
A projekt megvalósításának ideje: 2020.03.01.-2022.02.28.
 
A projektről bővebb információt a www.vaja.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Tisza Sándor - Polgármester
E-mail: polgarmestervaja@gmail.com   
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz